DNA

De eerste keer dat ik Lieven Scheire zag op TV was toen hij samen met Jonas Geirnaert, Koen de Poorter en Jelle De Beule als Neveneffecten op zoek ging de bron van de E40 in het gelijknamige programma. Hilarische TV was dat.

Ook BASTA waarin ze ervoor gezorgd hebben dat de belspelletjes van de Vlaamse TV werden gehaald was hoogstaande TV. Later volgden nog meerdere programma’s, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

dna nerdland

Gisteren was hij te gast in CC Zwanenberg in Heist-op-den-Berg met zijn avondvullend programma : Live In Nerdland:DNA. In dit programma vertelt Scheire hoever de wetenschap al staat in het onderzoek naar het menselijk DNA. En dat is soms verbazingwekkend ver.

Ook verbazingwekkend is de manier waarop Scheire twee uur aan een stuk (zonder pauze dus) een volle zaal weet te boeien met wat in feite een wetenschappelijke lezing is. Maar hij doet dat op zo’n onderhoudende manier dat de tijd gewoon voorbij vliegt.

Vandaag vloog er ook een en ander maar dat had een heel andere oorzaak : een stormdepressie die over ons land trok. Gelukkig hadden we een binnen-activiteit gepland vandaag. In het klooster van Vorselaar was de tentoonstellingsreeks Hemel op Aarde te gast. Vorig jaar had ik het klooster al bezocht tijdens een Davidsfondsavond. Vooral de kloosterkapel is bijzonder mooi en omdat Conny er de vorige keer niet kon bijzijn hebben we dat vandaag goed gemaakt. Als extraatje kregen we in de kapel nog een klassiek gitaarconcertje.

Volgend jaar staan er nog meer feestelijkheden gepland want dan bestaat de Congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen 200 jaar. In 1820 kocht Barones Regine Van de Werve-Della Faille een huis in Vorselaar om er een leerwerkschool voor arme kinderen op te richten. Dat huisje is in tweehonderd jaar uitgegroeid tot een scholengemeenschap die elke schooldag zo’n 3.500 leerlingen ontvangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s