Harry

Vóór Harry Potter begint aan zijn vierde jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus kan hij met de Wemels naar het WK Zwerkbal.

Na de finale, waarin Ierland de betere is van Bulgarije ondanks het feit dat sterspeler Victor Kruml de sneep te pakken krijgt, is er opschudding in het supportersdorp want het Duistere Teken verschijnt aan de hemel. Dit zou betekenen dat hij die je niet mag noemen (Voldemort) iemand heeft vermoord.

Terug op school krijgen Harry, Ron en Hermelien het nieuws te horen dat er dit jaar geen zwerkbal zal worden gespeeld. In de plaats daarvan wordt een toverschooltoernooi georganiseerd. De drie grote scholen, Zweinstein, Klammfels en Beauxbatons mogen elk één kampioen afvaardigen. Kandidaat deelnemers gooien hun naam in de vuurbeker en die zal dan de kampioenen selecteren.

Groot is de verwondering wanneer naast Carlo Kannewasser (Zweinstein), Victor Kruml (Klammfels) en Fleur Delacour (Beauxbatons) een vierde naam uit de beker valt namelijk die van Harry Potter. Eigenlijk is hij te jong om deel te nemen maar de beslissing van de Vuurbeker moet worden aanvaard.

Gespreid over het schooljaar zullen de deelnemers drie gevaarlijke proeven moeten afwerken. Ondertussen zijn er tekenen die er op wijzen dat Harry’s aartsvijand Voldemort weer aan kracht begint te winnen.

Harry Potter en de Vuurbeker is de vierde aflevering in de reeks rond de jonge leerling –tovenaar van de hand van J.K. Rowling, de reeks die ik twintig jaar na het verschijnen van het eerste boek ben beginnen lezen (eindelijk). Tot dusver is dit wel het beste boek. Dit is geen kinderboek meer maar een spannend verhaal dat leest als een trein (maar dan wel een Japanse trein want die rijden naar het schijnt heel vlot 😉 ).

Ik pak nu wel even een Potter-break zodat ik eerst de debuutroman van Tony Schumacher kan lezen … Tijden van Duisternis.

potter4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s