Schelde en Durme

Wisten jullie dat Torfs Schoenen in zijn magazijn in Temse twee keer per jaar een soort opruimingsverkoop houdt? Ik niet tot Conny me er op wees. Dit verlengd Hemelvaartweekend was één van die twee keer.

Daarom trokken we gisteren naar Temse om in de eerste plaats eens een kijkje te nemen bij Torfs en dat te combineren met een wandeling langs de Schelde en de Durme.

Het was trouwens een geslaagde combinatie : twee paar schoenen gekocht voor “een prijsje” en een heel mooie wandeling van 10 km gemaakt.

Om de dag af te sluiten hebben we een (bijna) privévoorstelling in de UGC cinema van Mechelen gekregen. Achter ons zat nog één koppel maar dat was het dus. Vier (!) mensen in een hele zaal. De film was nochtans heel goed. We hebben Death of Stalin gezien, de satirische blik van Armando Iannucci. Die ken ik vooral van The Day Today, een satirische sketchshow waar onder andere Alan Partridge (gespeeld door Steve Coogan) voor het eerste optrad.

Maar terug naar Stalin. Op onnavolgbare wijze vertelt Iannucci de machtsstrijd die woedde na het overlijden van Stalin. Beria die probeert om via Malenkov de macht te grijpen aan de ene kant en Chroetsjov die de rest van het comité achter zich hoop te krijgen.

stalin

Vaak grappig maar soms ook bloedserieus. Ik vind het in ieder geval een aanrader.

Enkele foto’s van de wandeling (klik op de foto’s om een groter exemplaar te zien)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s