Arcen

IMG_4146.JPGDe weersvoorspellingen waren een beetje twijfelachtig. Vrij veel kans op regen maar wanneer die zou vallen was niet duidelijk.

Daarom hebben we vanochtend maar de auto genomen en zijn we naar Arcen gereden. In de infomap van onze bungalow zat een folder en het plaatselijke kasteel met tuinen leek ons echt wel interessant. Bovendien was het maar een halfuurtje rijden. Vandaag bleek er trouwens ook een Ridderspektakel te zijn.

Maar het belangrijkste voor ons waren natuurlijk het kasteel en de 15 (vijftien !!) verschillende tuinen. Een rozentuin, een Japanse tuin, een italiaanse tuin, een bamboebos en ga zo maar verder. De tuin achter het kasteel was wel de mooiste.

Een duidelijk afgepijld parcours zorgde ervoor dat je niet moest missen. Gelukkig waren we goed op tijd toegekomen zodat we de tuinen in alle rust hebben kunnen bewonderen. Sommige delen stonden uiteraard nog niet in bloei maar dat geeft ons een excuus om later nog eens terug te komenwink.

Na het kasteel nog een bezoekje gebracht aan het gezellige centrum van Arcen zelf en de promenade langs de Maas. Alweer een geslaagde dag van deze korte vakantie. Kort want morgen moeten we alweer richting België. We proberen in de voormiddag nog wel een fietstochtje te maken.

IMG_4150.JPG

IMG_4183.JPG

IMG_4260.JPG

IMG_4251.JPG

IMG_4268.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s