Afwisseling

Ik heb het al eens eerder gezegd … als het op concerten aan komt dan is er één ding waarvan ze ons niet van kunnen beschuldigen en dat is dat we ons maar aan één genre houden.

Vorige week zaten we nog te luisteren naar het Vlaams Symfonieorkest, gisteren zaten we aan de andere kant van het spectrum.

Een uurtje vroeger dan verwacht namen we in Mechelen de trein naar Brussel. Gelukkig hebben we dat gedaan want toen we omstreeks twintig voor zeven aan de AB kwamen stond er al een klein rijtje aan te schuiven. Het was dan ook volledig uitverkocht.

Toen de deuren om 19u eindelijk open gingen stonden ze al ver in de Anspachlaan aan te schuiven. Op zo’n momenten werken we als een geoliede machine. Terwijl Conny de jassen in een kluisje stopt zoek ik een goede zitplaats. In elke zaal hebben we zo onze favoriete plaatsjes en meestal lukt het wel om ze te bemachtigen.

Ook gisteren was dat het geval en zaten we quasi in het midden van de eerste rij, bijna anderhalf uur vóór het begin van het optreden. Optreden van wie ? Wel … van Brides of Lucifer, het projectje van Stijn Kolacny van Scala en Koen Buyse van Zornik. Vorig jaar één van de opvallendste optredens van Graspop Metal Meeting en gisteren dus ook in de AB te bewonderen.

Werkt dat wel … een eerder klassiek geschoold koor met enkele ruige rockers? Zeker werk dat. Het is al meerdere keren in het verleden bewezen dat HardRock en Klassiek ongelooflijk goed samengaan. Deep Purple deed het al in de jaren ’70, Metallica heeft het gedaan en het live concert van KISS met de Melbourne Symphonie Orchestra.is een streling voor het oor (en het oog).

Het werkte ook gisteren perfect. Alles zat gewoon goed. IJzersterke muzikanten (Koen Buyse (Zornik), Yannick De Pauw (Vigilante), Joeri van de Schoot (Evil Invaders), Ives Mergaerts (Kick, TPO) en Stephan Noens.) die er duidelijk plezier in hadden, de fantastische stemmen van Scala en één van de beste lichtshows die ik gezien heb. Samengevat: een fantastisch mooi concert.

20180121_211333.jpg

screenshot6.JPG