Thuismatch

Gisteren hebben we het concertjaar 2018 officieel ingezet. Dat hebben we gedaan in Cultureel Centrum De Zwanenberg in Heist-op-den-Berg.

En daar zijn we gaan kijken en luisteren naar … het Symfonieokerkest van Vlaanderen onder leiding van Dirk Brossez. Jawel, een symfonieorkest. Ze mogen veel van ons zeggen maar niet dat we niet openstaan voor nieuwe of andere dingen.

Onze muzieksmaak is immers heel gevarieerd. Rock, pop, new wave, Indie, kleinkunst … het maakt ons niet uit wat het is, zolang het maar goed is. En dat was het gisteren zeker. In het uur vóór de pauze brachten ze een eerbetoon aan Leonard Bernstein met als meest bekende nummer I Feel Pretty uit West Side Story.

Brossez.jpg

Na de pauze brachten ze dan enkele stukken van Brossez zelf. Heel mooie muziek. En bovendien ook interessant om zo’n orkest aan het werk te zien. 35 strijkers (van het type Stradivarius, niet van het type Phillips Stoomstrijk), en nog eens evenveel blazers met enkele percussionisten en een sopraan met een klok van een stem. Zeker voor herhaling vatbaar.

Vandaag speelden we dan een halve thuiswedstrijd aangezien onze wandeling vertrok en aankwam in Peulis. Het was een wandeling uit de reeks Winterwandelingen. Mede dankzij het winterzonnetje een gezellige wandeling in een mooie streek. Die gaan we later op het jaar toch nog eens doen.

IMG_3386.JPG

IMG_3400.JPG

winterwandeling.JPG

Toen ik thuiskwam werd ik nog getrakteerd op een mooie red sky at night. Heel geslaagd weekend dus.

IMG_3402.JPG