Heather Nova

November wordt een heel drukke concertmaand. 6 concerten (in 6 verschillende concertzalen) en één (amateur)toneelvoorstelling. En dan hebben we het nog niet over de concerten waar we niet naar toe (kunnen) gaan.

Enfin, afgelopen donderdag werd de spits afgebeten door Heather Nova in Het Depot van Leuven. Voor mij de tweede keer dat ik haar zag, voor Conny was het de eerste keer. Als ik eerlijk ben kan ik me niet veel herinneren van het vorige concert. Ze speelde het voorprogramma van Bryan Adams. Maar ik herinner me wel heel goed dat ik, na afloop, tegen mezelf zei dat het concert gerust 45 minuten langer had mogen duren.

Ze moet dus wel goed zijn geweest.

Donderdag heeft ze dat overigens nog eens bevestigd. We werden “opgewarmd” door Ed Prosek, een in Berlijn wonende Californiër. Bij het eerste nummer was ik niet echt overtuigd maar hij werd wel beter.

Om halftien was het dan de beurt aan Heather Nova zelf. En die was goed, héél goed. Een wondermooie stem, soms heel sober en ingetogen, dan weer vrij stevig rockend. Hopelijk zet deze trend zich verder tijdens de andere concerten van deze maand.

IMG_1777.JPG

IMG_1851.JPG

IMG_1807.JPG