Weergod(en)

Wegens onderhoudswerken aan Skynetblogs volgt hierna de post van vorige vrijdag.

Als we zo eens een wandelingetje doen, en dat durft al wel eens te gebeuren, dan zeggen we vaak dat de weergoden ons graag zien. De keren dat het slecht weer is tot net voor het moment dat wij aan onze wandeling beginnen zijn bijna niet meer te tellen. We zeggen dan dat dit is omdat we het verdienen.

Er moet toch iets van waarheid in zitten. Toen ik gisteren, heel vroeg, de auto van mijn moeder naar de garage in Sint-Antonius-Zoersel bracht dacht ik dat de Apocalyps was aangebroken. Regen, regen en nog eens regen. En geen klein beetje hè … neen hoor, stortregen.

Zoals gebruikelijk wanneer ik een auto binnenbreng bij G.V.K. had ik een wandelingetje gepland. Dik 18 km stonden er op het programma. Maar met zo’n regen zou het zeker geen pretje worden.

Ik had me geen zorgen moeten maken. Ik was nog maar een kwartiertje onderweg of het stopte al met regenen en vóór ik het wist liep ik onder een stralend herfstzonnetje te wandelen. Weliswaar op mijn eentje en dat was weer even wennen maar ik heb er toch van genoten.

Uiteraard ging de fotocamera ook mee. Net als de afgelopen weken werden er vooral paddenstoelen op het SD-kaartje vastgelegd. Het is nu eenmaal een heel goed seizoen voor paddenstoelen.

zoersel1.jpg

zoersel2.jpg

zoersel3.jpg

Het was wel een stille wandeling maar dat gaf me de gelegenheid om me mentaal goed voor te bereiden op de taak die er ’s avonds voor me klaarlag. Ik was immers (Chinese) vrijwilliger om te helpen jureren op de Damesquiz van KVLV Peulis in Putte. Een zaal met 250 vrouwen en ik moest bepalen of ze gelijk hadden of niet. Toch wel een beetje angstaanjagend.

Het was trouwens een perfect georganiseerde quiz. Denise en haar team mogen er trots op zijn. Leuke vragen ook. Soms moeilijk, soms makkelijk, een perfecte mix.

En het is eens iets anders om op een podium te zitten en deelnemers te zien nadenken. Af en toe doen we met ons team ook wel eens mee aan een quiz en je ziet dus zo wat die mensen denken. Het ligt op het puntje van mijn tong. Hoe heet die nu ook al weer? Waar is dat ook al weer? En als dan de correcte antwoorden worden gegeven zie je ze denken och ja … hoe dom dat we daar niet opgekomen zijn.

kwis1.jpg

De antwoordformulieren komen ook bekend voor. Het correcte antwoord doorgestreept en daarnaast een foutief antwoord. Dieje van Bazart in plaats van Mathieu Terryn antwoorden. Dat is dus niet juist hè. Streng maar rechtvaardig.

Uiteindelijk was het wel zaterdag eer ik in mijn bed stak.