Verborgen pareltjes op den berg

IMG_1612.JPGSoms denk je dat je een dorp of stad kent en als je er dan eens gaat wandelen dan kom je vaak vergeten hoekjes tegen.

Lier is daar een prachtig voorbeeld van. Zes jaar heb ik er school gelopen en ik kom er al jaren en jaren bijna elke week om te gaan joggen. En toch kom ik tijdens wandelingen plaatsjes tegen die me totaal onbekend zijn.

Ook Heist op den Berg heeft zo’n plekjes. Ik heb er maar een paar keer gejogd maar ben er heel vaak doorgereden, met de fiets of met de auto.

Omdat er vandaag nergens een georganiseerde wandeling die ons aanstond was had ik er zelf eentje uitgestippeld via het wandelknooppuntennetwerk. Vertrekken deden we aan De Averegten. Maar in tegenstelling tot andere wandelingen trokken we nu naar het centrum van Heist op den Berg.

En daar hebben we dus echt wel enkele pareltjes gevonden. Fotogenieke trappen, verborgen parkjes, bijzonder mooie gebouwen op het Kerkplein … Kortom, het was een geslaagde wandeling met een mooie balans tussen stad en natuur. Alleen jammer dat er op sommige stukken net dat beetje teveel sluipverkeer was.

Het weer en dan vooral de dramatische wolken hielpen natuurlijk ook wel.

IMG_1583.JPG

IMG_1578.JPG

IMG_1585.JPG

IMG_1619.JPG