Hoogte(punt)

Het is misschien moeilijk te geloven maar twee jaar geleden had ik eigenlijk nog nooit gehoord van Het Depot in Leuven. Ik wist wel dat Leuven een universiteitsstad was waar ik een paar keer de eindejaarscorrida ben gaan lopen maar verder … onbekend.

Daar kwam verandering in toen ik samen met de dames uit de Pieperstraat, tijdens de zaterdag van Suikerrock van 2015, onze “bucketlist” van groepen die we zeker nog wilden zien overliepen.

Bleken The Stranglers een gemeenschappelijke deler te zijn en bleken die ook nog later dat jaar op te treden in Het Depot in Leuven. Talloze concerten zijn gevolgd, vaak voorafgegaan door een aangename lunch of zelfs door een toeristische uitstap doorheen de stad.

Ook het Ladeuzeplein met de imposante bibliotheek zijn al vaak de revue gepasseerd. Maar het heeft tot gisteren geduurd eer ik eens binnenin die bibliotheek ben gegaan. Ik kan het trouwens iedereen aanraden maar vergeet dan zeker niet de audiogids te vragen.

Het enige dat me niet is gelukt is de volledige toren beklimmen. De eerste vijf verdiepingen dat ging nog maar de laatste klim naar het balkon van de toren lukte me niet. Een smalle ronde trap die slechts door palen en “netten” is omgeven … dan krijgt mijn hoogtevrees de overhand en worden mijn benen spaghetti. Dat klinkt misschien belachelijk maar mensen met mijn soort hoogtevrees begrijpen dat wel.

IMG_1399.JPG

Ook de Sint-Pieterskerk hebben we bezocht. Ook hier met audiogids maar als je daarvan alles wil beluisteren dan moet je wel meer tijd hebben dan de 40 minuten die wij hadden.

IMG_1424.JPG

Zoals de traditie het wil zijn we toen iets gaan eten in Den Domus om dan naar Het Depot te trekken om het concertseizoen op gang te trekken. We werden opgewarmd door Ben McKelvey, een jonge Londener die enkel met zijn gitaar het beste van zichzelf gaf. En dat beste mocht er best wezen.

IMG_1443.JPG

Om halftien was het dan aan Mike + The Mechanics. Wat wist ik van hen? Eigenlijk enkel dat Mike Rutherford bij Genesis speelde (of speelt?) en dat Paul Carrack er vroeger bij heeft gezongen. En Paul Carrack zat dan weer samen met Jools Holland in Squeeze.

Laat Carrack en Holland nu tot de beste concerten van die jaar behoren … dan MOEST Mike toch ook wel meevallen zeker of niet?

IMG_1567.JPG

Wel hij viel mee en hoe. Als dit de toon wordt voor de rest van het jaar dan gaan we een geweldig seizoen hebben. Supermuzikanten en superzangers. Meer kan ik er niet over zeggen. Gewoon kei- en keigoed. Een van de hoogtepunten van dit jaar.

IMG_1493.JPG