Tildonk

Net als vorige week zijn we er vandaag met de fiets op uitgetrokken.

Vandaag bracht het fietsknooppuntennetwerk ons naar Tildonk, meer bepaald naar de Engelenburcht.

Het Belevingscentrum ’14-’18 was deze keer niet ons hoofddoel. Dat zal moeten wachten tot een andere keer. We reden vooral naar ginder om de tijdelijke tentoonstelling “Door de lens van de bezetter” in Stiltetuin te bezoeken.

Via Bonheiden en langs de rand van het Mechels Broek bereikten we al vrij snel Muizen. Daar hadden we een kleine omweg omwille van werken aan de kanaaldijk. Deze bracht ons langs de overvolle parkings van Planckendael waar het waarschijnlijk over de koppen lopen was op onze Nationale Feestdag.

Ook langs de oevers van het kanaal Leuven-Mechelen was het behoorlijk druk maar niet “te”. Heel aangenaam fietsen, ondanks de tegenwind. Toch weer anders dan bijvoorbeeld het Netekanaal of het Albertkanaal. In Tildonk verlieten we de kanaaldijk om naar de Engelenburcht te rijden. Een goeie tas koffie en een frisse Zero waren welgekomen.

De fototentoonstelling was weliswaar niet heel groot maar wel leuk en interessant om te bezoeken. Het wordt trouwens ook de startplek van onze wandeling van zondag (want we moeten af en toe toch ook nog eens wandelen).

In Wespelaar begonnen naast de spoorlijn Mechelen Leuven te fietsen en zo passeerden we de stations van Haacht en Boortmeerbeek. In Hever deden we een stuk van de Pikhakendonk-wandeling die we nog niet zo lang geleden hebben gedaan. Via Boortmeerbeek bereikten we terug Peulis waar een heel smakelijke pastaschotel op ons stond te wachten.

IMG_0456.JPG

IMG_0467.JPG

IMG_0471.JPG

IMG_0476.JPG

IMG_0480.JPG

Tildonk.JPG