Boscastle en Lanhydrock

Laatste volledige dag in Cornwall alweer. En ik had nog plannen voor minstens 10 dagen ! Dan is het moeilijk kiezen hoor.

Om de dag te beginnen ben ik naar Boscastle gereden. Bij een vorig bezoek aan Cornwall was ik daar ook. Toen was het nog niet zo lang na de ramp die Boscastle meemaakte in 2004. Toen is een deel van dit kleine pittoreske havenstadje verwoest door een verschrikkelijke vloedgolf. Verschillende huizen zijn toen door het water meegenomen. Veel is daar echter niet meer van te zien.

Mijn wandeling bracht me eerst weg van het dorp. Langs het water meer het binnenland in. Op een gegeven moment ging mijn wandelroute recht het water in. Gelukkig heb ik deftige kaarten op mijn Garmin eTrex staan zodat ik snel doorhad dat het gewoon een foutje van de route was. Op de kaart moest ik gewoon nog enkele honderden meters verder. En ja hoor … daar was een bruggetje.

Dan volgde een steile beklimming van zo’n kilometer lang naar Minster Church. Vandaar ging het dan terug naar Boscastle. Vele bezoekers zullen zich beperken tot het haventje maar het dorpje op zich is ook heel mooi. Nog even een ommetje langs de uitkijktoren van de kustwacht en na 6,75 km stond ik terug op de parking.

Na de lunch ging het dan naar Lanhydrock, het huis dat al sinds de jaren 1600 de thuis was van de familie Robartes. Het is sinds 1953 in het bezit van de National Trust. Het huis zelf is vooral Victoriaans. Het heeft ook een heel groot bediendenkwartier. Het is ook gelegen op een gigantisch groot domein.

Het huis op zich is vooral van binnen interessant. Bovendien mag je er foto’s nemen en dat is ook niet overal zo. De buitenkant is niet bijzonder en ik heb ook al mooiere tuinen gezien maar in zijn geheel gezien is het zeker een bezoekje waard.

IMG_9430.JPG

IMG_9459.JPG

IMG_9501.JPG

IMG_9527.JPG

endo.JPG