Thuismatch

IMG_8617.JPG’t Was inderdaad een thuismatch vandaag, tenminste toch voor Conny, iets minder voor mij. Hemelvaartdag is immers traditioneel de wandel- en fietsdag van de KWB van Peulis.

In 2015 ging ik, toen nog solo; voor de 18 km, vorig jaar kozen we voor de 12 km maar dit jaar, een jaar wandelervaring rijker, kozen we voor de 18km.

Het begin was niet echt veelbelovend zo op het fietspad naast de Mechelbaan maar al snel doken we terug de kant in om de rest van de wandeling over rustige baantjes of bospaden af te werken.

Vele stukken van de wandeling hadden we vorig jaar al gedaan, zij het dan wel in de andere richting. Ook nu was er bijvoorbeeld een rustpunt in de kantine van V.V. Adler in Bonheiden.

Terugkeren naar Peulis deden we onder andere via de Weynesbaan, het Weyneshof en de Weyneshoflei.

Vóór en wel we het goed beseften stonden we na 4 uur wandelen en met 18 km op de teller terug voor het Gildenhuis. De totale afstand die we vandaag aflegden was 19,15 km.

Aangezien onze “pastadame” niet beschikbaar was (de afgelopen twee jaar waren we uitgenodigd voor een bijzonder smakelijke pasta bij collega Heidi) hebben we daarna maar zelf voor een hap gezorgd, een heel smakelijke hap al zeg ik het zelf.

Al bij al weer een heel mooie wandeling. Misschien niet de meest fotogenieke maar oh zo rustig. Het enige dat je kon horen was het gezang van wat wel honderden vogels leek.

Morgen rusten we (een beetje) en als alles meezit dan doen we er zaterdag in Geel nog eens 20km bij.

peulis.JPG

IMG_8630.JPG

IMG_8641.JPG

IMG_8657.JPG