Dagje Leuven

IMG_0087.JPGTot gisteren was mijn kennis van Leuven eigenlijk beperkt tot het station, Parking De Bond, Het Depot en Den Domus.

Maar gisteren heb ik veel bijgeleerd over Leuven. In afwachting van ons derde concert deze maand hebben we de stad verkend. Zijn onder andere de revue gepasseerd : het Groot Begijnhof, de Sint-Antoniuskapel met de crypte van Pater Damiaan, de Kruidtuin die ik trouwens iedereen wil aanraden want bijzonder mooi, het Sint Donatuspark, het Ladeuzeplein en natuurlijk een hele hoop faculteiten en fak-bars.

IMG_0040.JPG

De wandeling die uiteindelijk bijna 13km zou duren werd afgesloten met een, alweer bijzonder smakelijk, etentje in Den Domus.

IMG_0061.JPG

IMG_0041.JPG

Het was bijna 20u toen we aankwamen aan Het Depot voor het hoofddoel van de dag … het optreden van Pieter Embrechts. Er stond al een flinke rij aan te schuiven. Maar we hadden geluk. Omdat er toch nog behoorlijk wat mensen hun tickets moesten afhalen konden we nog twee zitplaatsen veroveren. Om 21u begon Pieter dan aan zijn set. Voornamelijk werk van zijn nieuwe CD maar gelukkig ook enkele oudere pareltjes waarvan In Borgerhout toch wel mijn favoriet is. Bijna 2 uur heeft hij gespeeld. 2 uur !!!! En dat voor 16 euro. Wie heeft er internationale supersterren in het Sportpaleis nodig wanneer je zo’n vakman in Het Depot kunt bekijken?

pieter.JPG

Waren er dan geen minpuntjes? Toch wel ééntje : het nummer waarin hij zijn bandleden voorstelt mocht de helft korter zijn. Pas op … het zijn fantastische muzikanten hoor maar ik vond het nummer een beetje storend en het duurde te lang.Morgen het laatste concert van deze maand : The Kooks in de AB.