De Nekkertjes

IMG_0023.JPGHet was weer een vermoeiende week, ook al was het een concertloze week. Maar al die vermoeidheid verdwijnt wanneer je wandelt.

Vandaag zouden we op zoek gaan naar Nekkertjes in de omgeving van Mechelen. Nu ja, je hoopt die eigenlijk niet tegen te komen want dat waren geen prettige figuren. De Nekker zelf was een kwaadaardige watergeest die reizigers in het moerasgebied rond Mechelen overviel, van hun geld beroofde en in het water gooide.

Hij werd uiteindelijk verdreven door Sint Rombout maar toch bleven de buurtbewoners alle tegenslagen in de schoenen van de Nekker schuiven. In die tijd waren er ook behoorlijk wat brouwerijen langs de Dijle en de Vliet. Het gebeurde dan wel eens dat iemand in beschonken toestand in het water sukkelde. Uiteraard waren de Nekkertjes dan de schuldigen.

IMG_9931.JPG

Nekkertjes hebben we niet gezien op onze 14 km lange wandeling. Wel veel watervogels en uiteraard ooievaars. We werden zelfs getrakteerd op een luchtballet van twee roofvogels (maar vraag me niet welke soort). We zijn ook minstens één keer de 51° Noorderbreedte gepasseerd.

IMG_9987.JPG

Wisten jullie dat die de enige “breedte” is die door ons land gaat ? Neen? Dan weet je het nu. En in Mechelen staan er zelfs 7 bordjes om dat aan te duiden. Als dit een punt oplevert bij uw volgende quiz dan is dat graag gedaan.

IMG_0081.JPG

We hebben nu al enkele wandelingen in het Mechelse gedaan en de omgeving blijft ons aangenaam verrassen. Morgen rusten we en maandag trekken we naar Rumst waar waarschijnlijk 17 of 22 km gaan doen. Die marathon in juli ? Dat komt dik in orde.

IMG_0094.JPG

Nekkertjes.JPG