Goede vrijdag

Na twee weken werken tijdens de Paasvakantie vond ik het toch wel verdiend dat ik ook eens een snipperdagje nam. Het is trouwens lammertijd en dan gaan we graag eens een kijkje nemen in De Averegten.

Conny had ook een vrije dag en dan wordt er uiteraard gewandeld. Via het knooppuntennetwerk een wandelingetje van een twaalftal kilometer uitgestippeld. Aangezien ons vertrekpunt in Itegem lag, letterlijk in de achtertuin van mijn Roparun-partner-in-Crime van destijds Carine, was het vanzelfsprekend dat ik haar vroeg of ze zin had om mee te gaan. Gelukkig was het antwoord positief.

En zo vertrokken we iets na enen, met z’n drieën, in Itegem, dat trouwens door verschillende wegwerkzaamheden ongelooflijk onbereikbaar is tegenwoordig.

Al snel liepen we langs de oevers van de Nete, mijn favoriete wandelhabitat. Na een kilometer of 6 kwamen we aan in De Averegten waar er wel enkele lammetjes te zien waren maar niet zoveel als gehoopt. Ondertussen was het wel tijd geworden voor een rustpauze en een drankje in het “Boshuisje”.

Nog een viertal kilometers erbij en we waren terug aan de auto. Leuke wandeling, best wel prettig wandelweer, aangenaam gezelschap en wat herinneringen kunnen ophalen. Goede Vrijdag was echt wel een goede vrijdag.

Ik vrees wel dat Stille Zaterdag morgen niet echt stil zal zijn. Dan staat er immers een concert van Golden Earring op het programma !

vrijdagwandeling.JPG

IMG_9691.JPG

IMG_9682.JPG

IMG_9697.JPG

IMG_9687.JPG