Weekend

Hoewel het nog maar zaterdag is heb ik toch al een druk weekend achter de rug.

Het begon gisteren door een uurtje vroeger te stoppen en naar mijn favoriete stripwinkel aan de Oudevaartplaats in Antwerpen te gaan. Van een bezoekje aan “den Beo” word ik altijd vrolijk.

Nadat ik de “buit” in mijn auto had achtergelaten ben ik op mijn gemakske richting Museum voor Schone Kunsten gewandeld waar ik had afgesproken met Conny. Er stond immers nog een concert op het programma. Vóór het zover was hebben we onze, ondertussen bijna traditionele, pre-concert-hap. Deze keer had ik gekozen voor Houten Clara om die te nuttigen. We hadden daar al eens gegeten toen we naar Bryan Ferry gingen. Nu was ik wel slim genoeg geweest om een tafel te reserveren. Het bleek weer een goede keuze te zijn geweest.

Nog een kort “after-dinner-wandelingetje” naar de Arenberg en toen waren we klaar voor het concert. Het voorprogramma was voor Sunny Vegas. Niet omdat ze zo goed zijn als voorprogramma maar omdat ze gewoon toch altijd aanwezig zijn als Stage Manager, Tour Manager en Merchandising Manager. Dat zijn hun woorden, niet de mijne. Van mij mogen ze het voorprogramma zijn omdat ze gewoon goed zijn hoor.

Iets over negen was het dan de beurt aan de hoofdmoot voor de avond … Pavlov’s Dog. Wie ? Pavlov’s Dog. Sommige mensen kennen de wetenschapper Pavlov en zijn honden maar van de muziekgroep heeft nagenoeg niemand gehoord; Ik wel en ik had ze al twee keer eerder gezien maar voor Conny was het een eerste, aangename, kennismaking. Ik ga niet proberen om ze te beschrijven want dat is onbegonnen werk. We zijn niet tot het einde gebleven want het was voor beiden een zware werkweek geweest.

pavlov2.JPG

Die zware werkweek is vandaag volledig verdwenen dankzij de Vaartlandstappers. Zij hebben immers een bijzonder mooie wandeling uitgestippeld in en rond Mechelen. We vertrokken in Battel voor een tocht van 14 km die ons langs het water naar het Vrijbroekpark in Mechelen zou brengen. Dat is al een paar keer een vertrekpunt geweest voor een wandeling maar deze keer hebben we gezien dat het park veel meer te bieden heeft dan hetgeen je ziet als je de knooppunten volgt.

Lentewandeling.JPG

Een mooie wandeling werd afgesloten met een smakelijke versgemaakte spaghetti met saus à la Luc. Dagen als vandaag mogen er nog veel volgen dit jaar.

IMG_9597.JPG

IMG_9608.JPG

IMG_9635.JPG

IMG_9636.JPG