De 500

Het zit Mike Ford niet mee. Zijn vader zit in de gevangenis voor moord. Zijn moeder is overleden na een lange ziekte die een hoop geld heeft gekost. Na een misdadige jeugd studeert hij nu aan Harvard maar ook dat kost veel geld. Zijn schulden zijn niet te overzien.

Dan lijken al zijn problemen als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Hij wordt immers weggeplukt van Harvard om te gaan werken voor de Davies Group, het meeste invloedrijke en prestigieuze consultancy bureau in Washington.

Henry Davies, oprichter van de Davies Group, kent iedereen die ertoe doet en kent vooral hun diepste en duisterste geheimen. Hij ziet in Mike de protegé die hem zal helpen om zijn grootste en gevaarlijkste deal af te sluiten.

Maar dan begint Mike te twijfelen. Hij begint last te krijgen van zijn geweten. Er vallen doden en plots zit iedereen achter Mike aan : de politie, de Servische maffia en zijn eigen baas.

De 500 is de eerste thriller van Matthew Quirk. En het is een debuut dat er zeker mag zijn. Goed opgebouwd en heel spannend. Echt wel een goede thriller. Blijkbaar wordt (of werd) hij al verfilmd. Dat zou wel eens een goede film kunnen worden.

500groot.JPG