Tournee Minerale (x 360)

boerinnkes.JPG28 februari 1987, middag. De laatste werkdag van collega Jos. Niet zo vanzelfsprekend in die jaren. Jos vertrok voor 6 maanden naar Denemarken, werken op een boerderij, om daarna voor 6 maanden naar een Kibboets in Israël te gaan. Ik meen me te herinneren dat hij nooit in Israël is geraakt maar in Denemarken is blijven plakken.

Waarom begint hij daar nu over vraagt u zich misschien af?

Wel, omdat we dat afscheid gingen vieren in de Gelagzaal van de Koninklijke Vlaamse Opera, beter bekend als De Boerinnekes. Dat was zo’n beetje ons stamcafé destijds. Zoals gebruikelijk bestelde ik een bolleke. En dat bolleke bleek me niet te smaken. Echt niet. Ik ben dan maar overgeschakeld op frisdrank.

bolleke.JPGEn het is sinds die dag dat ik geen alcohol meer drink. Niet omdat ik problemen had, gewoon omdat het me niet smaakte. Ik heb er nu 30 jaar later nog steeds spijt van. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik iets gemist heb. Nochtans moet ik me na al die tijd nog altijd verantwoorden wanneer ik zeg dat ik geen alcohol drink. Voor sommige mensen blijkt dat iets onbegrijpelijks te zijn. Zoiets als niet van voetbal houden of geen fan zijn van Michel Wuyts.

Wat er ook van zij … mijn 360ste maand Tournée Minérale zit er op, hopelijk volgen er nog 360.

tournee.JPG