Metal

Na Jonas Winterland afgelopen vrijdag was het gisteren onze tweede concertdag van dit jaar. Hiervoor trokken we (alweer) naar de AB in Brussel. Het zal niet ons laatste bezoek zijn.

Deze keer moesten we niet in de AB Club zijn maar in de grote zaal. En we werden vroeg verwacht. Er stonden immers DRIE groepen op het programma. Het contrast met vorige week kon niet groter zijn want het was een metal-avond. Zelf ben ik al wel één en ander gewoon op metalgebied maar voor Conny was het een eerste kennismaking. Spannend dus.

Zoals gezegd begonnen ze vroeg. Om 18u30 werd de avond geopend door Beyond The Black. Deze Duitse groep uit Mannheim is amper drie jaar bezig maar dat was hen niet aan te zien. Zangeres Jennifer Haben heeft, zoals zo vaak het geval is bij metal of hardrock groepen, een geweldige stem. Ze mocht de zaal, die al flink gevuld was opwarmen. De sfeer zat er al direct in.


Om twintig over zeven kwamen de volgende Duitsers het podium op : Powerwolf. De jongens uit Saarbrücken hadden een heel goede indruk op me achtergelaten tijdens hun passage op Graspop vorig jaar. Zij waren trouwens de reden waarom ik naar Brussel ben getrokken. Ik kan gelukkig meedelen dat ze me absoluut niet teleurgesteld. Met hun beschilderde gezichten, een microfoonstandaard in de vorm van een zwaard en dergelijke meer kan je niet anders dan hun optreden theatraal noemen. Met 9 keer KISS en 6 keer Within Temptation op de teller ben ik echter wel wat theater gewoon.


Iets voor negen was het dan de beurt aan de favoriete metalband van “de Jani” … Epica. Deze Nederlandse syphonic metal groep is al bezig sinds 2002. Hun optreden was heel goed, daar kan ik niets tegen inbrengen. De groep rond hun ex-gitarist, Delain, is trouwens ook goed. Maar voor mij zullen ze toch altijd een beetje een afkooksel zijn van mijn vrienden uit Wadinxveen met de geweldige Sharon den Adel.


Rond een uur of tien hadden we het wel gehad. We hadden ondertussen ruim drie uur muziek gehad en de vermoeidheid van de werkdag begon door te wegen. Al bij al toch een heel geslaagde avond. Voor mij een prettig weerzien met enkele groepen, voor Conny een heel aangename eerste kennismaking.

Volgende optreden op de kalender ? 10 CC. Ondertussen gaan we morgen eerst proberen om tickets vast te krijgen voor Sigur Ros. Pavlov’s Dog komt trouwens ook nog eens naar België. Misschien ga ik die nog eens een derde keer bezoeken.