Witloof

WP_20170129_001.jpgDe maand januari is alweer bijna voorbij. De tijd vliegt nogal hè?

Voor de wekelijkse wandeling had ik met Conny afgesproken in Schriek waar WSV Neteland uit Duffel hun jaarlijkse Witloofwandeling organiseerde. Net als vorig jaar had ik me goed voorbereid door deze middag een smakelijke portie rauw witloof te eten (heel lekker met een fris tomaatje en een augurkje erbij).

Aangekomen in Schriek was het weer wel zoeken naar een parkeerplaatsje. Dat was wel te verwachten want het was zaaaaalig wandelweer. In tegenstelling tot vorig jaar bracht de wandeling ons niet naar Beerzel maar wel naar Geshaa (Grasheide dus).

witloof2017.JPG

Een heel mooie wandeling trouwens, mooi en fotogeniek. Behoorlijk wat oude schuurtjes onderweg maar de omgeving op zich was ook heel mooi.

Terug aan het parochiecentrum in Schriek waren we net op tijd. Vóór de ingang stond immers een kraam waar ze onder andere jassen verkochten. Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe wandeljas. Bij het vertrek was mijn interesse al gewekt. Toen we aankwamen was ze eigenlijk al aan ’t inpakken. Maar veel tijd heb ik niet nodig om kledij te kopen. Zeker niet wanneer ze met 50% korting worden verkocht. Ik denk wel dat ik nu een geschikte jas heb om wind en regen te weerstaan.

dare2b.JPG

En zo hebben we eerste maand van het jaar afgesloten met 5 zondagwandelingen (goed voor 55 km) en 1 midweekwandeling (goed voor 16,50) km.

Goed begonnen is half gewonnen zou ik zeggen. Als het zo verdergaat dan ga ik mijn doel van 1.000 km wandelen dit jaar wel halen.

IMG_8949.jpeg

IMG_8970.jpeg

IMG_8962.jpeg

IMG_8955.jpeg