Winterwandeling Beerzel

IMG_8810.jpegHet was vrij fris toen ik vanochtend om 8u richting Peulis vertrok. Sommige mensen zouden – 9 °C “koud” noemen maar ik noem dat fris.

Tussen Putte en Peulis schrok ik wel een beetje. Daar zaten namelijk twee ooievaars op een verlichtingspaal. Ik dacht dat die mannen tijdens de winter altijd naar het zuiden trekken maar blijkbaar doen ze dat niet allemaal. En natuurlijk is Planckendaal niet ver af.

Na “ne pistolet met kaas” waren we vrij snel in Beerzel waar de Winterwandeling van de toeristische dienst vertrok. We hadden immers keuze te over vandaag. Twee wandelingen in Nijlen en één wandeling in mijn eigen Vorselaar. Omdat er echter ook nog een Platen- en stripbeurs werd georganiseerd in Klein Boom in Putte bleek Beerzel het perfecte alternatief.

Inschrijven kostte amper 2 euro en daarvoor kregen we niet alleen een bonnetje voor een kom soep na aankomst, we kregen er ook nog een handige drinkbus bij. Dat is wel erg goedkoop hè? En daar krijg je dan ook nog eens een heel rustige wandeling doorheen een mooie stukje Zuiderkempen met als hoogtepunt (letterlijk) Beerzelberg, het hoogste punt van de provincie Antwerpen.

Na afloop stonden er 12,50 km op de teller. Alweer een heel mooie, gezellige en vooral rustige wandeling. Dat laatste kan al zeker niet worden gezegd van de wandeling in Vorselaar want daar moet het enorm druk zijn geweest. Neen, geef ons dan maar de wandelingen met weinig deelnemers.

De stripbeurs die ik, na een heel lekkere lasagna à la C., op weg naar huis bezocht in Klein Boom in Putte viel ook best mee. Al zullen sommige strips gewoon onbereikbaar blijven vanwege veel te duur.

IMG_8815.jpeg

IMG_8839.jpeg

IMG_8853.jpeg

IMG_8858.jpeg

WP_20170122_15_00_46_Pro.jpg