Lijstjes (3)

Derde en laatste lijstje van 2016 : het sportlijstje.

Sinds 2015 is sporten voor mij gewijzigd van joggen/lopen naar wandelen. Eigenlijk is de omschakeling er gekomen in 2014 na mijn deelname aan de 1ste Nacht van de Maan. Daar had ik zodanig afgezien dat ik in 2015 revanche wilde.

Toen bleek dat het wandelen me veel beter afging dan het joggen. Zelfs mijn dokter vond het een goed idee om meer te gaan wandelen (maar benadrukte me wel dat ik het joggen zeker niet mocht stoppen). Het bleek te werken want de 2de Nacht van de Maan ging al een heel stuk vlotter.

In 2016 is het dan nog een versnelling hoger gegaan. Dat is voor een groot deel te wijten of beter gezegd te danken aan Conny die begin dit jaar vroeg of ze niet eens een keertje mocht meestappen, kwestie van even uit de drukte te zijn. Bijkomende reden was het “grote” doel voor dit jaar : de Zotte 50 van Gheel.

Gevolg … één of meerdere keren per week een wandelafspraak. In het begin waren het eerder kortere afstanden, op het einde van het jaar deden we voor minder dan 10km onze schoenen niet aan. We hebben georganiseerde wandelingen gedaan, hetzij KWB-wandelingen, hetzij WSV-wandelingen.

Maar we zijn er ook vaak op uit getrokken met het wandelknooppuntennetwerk en die hebben toch onze mooiste wandelingen opgeleverd. Absolute topper was onze uitstap naar de Voerstreek. Beginnen met een vrij steile beklimming die ons even deed twijfelen of we wel de juiste beslissing hadden genomen maar toen we even later bovenkwamen wisten we dat het geen vergissing was. Het was gewoon een supermooie wandeling.

IMG_5138.jpeg

Onze lentewandeling aan de Pallieterhoeve in Hulshout was ook zo’n voltreffer net als de herfstwandeling op dezelfde plek. De Pinksterwandeling in Sint-Katelijne-Waver die ons naar het Mechels Broek bracht was dan weer een heel aangename verrassing.Meestal hadden we heel aangenaam wandelweer al hebben we toch een keer of drie de paraplu moeten bovenhalen.

IMG_5525.jpeg

Ik mag zeker niet mijn, soms vrij avontuurlijke, wandelingen in Wales niet vergeten en dat geldt ook voor de twee grote doelen van dit jaar, de Zotte 50 en de 3de Nacht van de Maan.

wandelen, lijstje

Kortom …het was een heel aangenaam wandeljaar. We hopen dat in 2017 nog eens netjes over te doen.

De cijfertjes ?

  • 909 km gewandeld
  • 191 km gejogd
  • 370 km gefietst

 

073.jpg