Dat gaat naar Den Bosch toe …

Mei 2016. Goed nieuws ! Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Cloet, beter bekend als NITS, komen naar België! En laat Nits nu net DE favoriete groep van Conny zijn. Bovendien is Urk, hun dubbele live elpee, één van mijn favoriete elpees zijn. Geweldig nieuws toch?

Eigenlijk toch niet want er waren twee nadelen. Nadeel 1 : ze traden op tijdens de Gentse Feesten. Feesten die altijd heel, heel druk zijn. Wij houden echter niet van drukte. Nadeel 2 : het optreden ging rond middernacht door. Wij zijn geen twintig meer en houden niet van te late concerten.

Toch een beetje teleurgesteld dus tot ik even een kijkje ging nemen op hun website en zag dat ze op 22 december zouden optreden in ’s Hertogenbosch. Dat is vlak bij de deur, zelfs dichterbij dan Oostende. Lang hebben we dan ook niet getwijfeld om ticketjes voor het W Poppodium te bestellen.

Om geen risico’s te lopen wat het weer betreft (6 jaar geleden lag er op dit moment 30 cm sneeuw weet je nog?), heb ik niet lang getwijfeld om een paar hotelkamers te boeken. Tenslotte vier ik niet alleen mijn verjaardag, ik ben ook nog een jaar rookvrij. Is er een leukere manier om een geslaagd concertjaar af te sluiten?

Het antwoord is neen want die anderhalve dag in Den Bosch bleek een voltreffer te zijn. Het is een heel gezellige stad, plezierig om te wandelen en er is onder andere het museum dat gewijd is aan Jeroen van Aken, beter bekend als Jheronimus Bosch. Gevestigd in een voormalige kerk worden vele (heel realistische) reproducties van zijn werk tentoongesteld.

IMG_8465.jpeg

Er was wel weinig volk. Misschien daarom dat gids Wim Verhoeven ons af en toe wat extra interessante uitleg kwam geven. Zo zal ik nooit nog op dezelfde manier naar een café, restaurant of hotel gaan waar de naam Zwaan in komt.

IMG_8504.jpeg

Voor we het wisten was het tijd om ons om te kleden, een hapje te gaan en eten en ons naar de voormalige fabrieken van Willem II Sigaren te trekken voor de belangrijkste reden van ons bezoek. Onderweg stopen we om een te eten in http://www.almundo.nl/. Een klein maar gezellig restaurantje waar het eten geweldig lekker is.

Over het concert zelf kan ik kort zijn : het was gewoon heel, heel goed. Gelukkig voor mij speelden ze vooral hun “ouder” werk, het werk dat ik een beetje ken. Niet iedereen zal Nits kunnen appreciëren maar mij ligt het wel.

                226.jpeg

Na een korte nacht hebben we Den Bosch nog wet verder verkend. Het bezoek aan het Noordbrabants museum beviel ons stukken beter dan het Stedelijk Museum de dag ervoor. Kort na de middag was het dan helaas tijd om terug naar België te trekken. Het had gerust langer mogen duren. We gaan in ieder geval de kalender van W2 Poppodium in de gaten houden want dit is voor herhaling vatbaar.

IMG_8508.jpeg