Kalender

Zoals ik afgelopen zondag al aangaf hebben we dit jaar nog één concert te gaan en dat zit het er op. Nu ja, toch voor 2016. Op de planning voor de eerste helft van 2017 staan immers al 10 concerten en daar hebben we vandaag, met The Kooks in de Ancienne Belgique een elfde concert aan toegevoegd.

De naam The Kooks zei me niks toen Conny het berichtje doorstuurde maar het is niet de eerste keer, en hopelijk ook niet de laatste keer, dat één van ons de andere “meesleurt” naar een concert dat dan heel goed blijkt mee te vallen.

Ik denk niet dat ik uit mezelf bijvoorbeeld naar Blaudzun of Nathaniel Rateliff zou zijn gegaan en zij zou nooit op het idee zijn gekomen om naar Status Quo te gaan en nog minder om een concert van Ennio Morricone bij te wonen. Ik zou ook nooit naar bijvoorbeeld Warhaus of Jonas Winterland gaan maar ze staan wel op ons programma voor volgend jaar.

Toch hebben we dit jaar feitelijk nog maar twee mindere concerten gehad. Er was Trixie Whitley. Een enorm talent maar het concert was gewoon niet goed. Rotslecht voorprogramma en voor de rest veel maar dan ook veel te luid. En Tony Joe White, waar ik zelf heel veel van verwachtte, viel ook tegen. Voor de rest hebben alleen nog maar meevallers gehad.

En dat zal met The Kooks ook wel zijn. Blijkt immers dat één van hun grootste hits één van die nummers is waar ik blij van wordt wanneer ik het op de radio hoor. Ik wist alleen niet wat de titel ervan was en nog minder dat het van The Kooks was.

En zo komt je snel een tiental concerten en één festival. Voorlopig één festival. Suikerrock staat immers al vast. Ik zou ook graag minstens één dag naar Graspop gaan maar dan moeten er toch eerst flink wat namen worden bekend gemaakt.

De topper voor vrijdag, Rammstein, wil ik wel eens zien, tenminste als er nog andere klinkende namen op de affiche komen. De topper van zaterdag, Deep Purple, vond ik op Suikerrock dit jaar zodanig tegenvallen dat die me niet naar de wei van Dessel kunnen lokken. Ik heb trouwens ook het gevoel dat ze KISS nog eens naar de Kempen halen. Ze doen een Europese tournee en komen al zeker naar Rotterdam. Maar ook daar zit ik met een probleem. Ik ben een heel grote KISS-fan en heb, op één na, alle Belgische concerten sinds 1980 gezien maar … ze vielen me een beetje tegen bij hun laatste passage in 2015. Afwachten dus.