The Dublin Legends

Neem 4 “oude” mannen. Voeg 2 banjo’s, 2 gitaren, 1 viool en 1 mandoline (het muziekinstrument, niet het keukentoestel). Mix goed samen en meng met Ierse folkklassiekers. Plaats alles in een heel mooi gerestaureerde cinemazaal in Borgerhout.

Wat krijg je dan ?

Dan krijg je een heel gezellig concert van The Dublin Legends in De Roma in Borgerhout.

Aan het concert waren een smakelijk etentje in Het Putteke, onder de onzelievevraawentoren en een rustige wandeling van de Groenplaats naar de Turnhoutsebaan in Borgerhout waren het concert voorafgegaan.

The Dublin Legends is ontstaan uit The Dubliners, de legendarische Ierse folkgroep. Na hun jubileumtour naar aanleiding van hun 50ste verjaardag besloot “kopman” John Sheahan dat het, volgend op het overlijden van medeoprichter Barney McKenna, genoeg was geweest.

De overige leden, Sean Cannon, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor en Paul Watchorn gingen verder onder de naam Dublin Legends. De heren mogen dan al een beetje “op leeftijd” zijn … hun muziek is onsterfelijk.

dublinlegends.JPG

Je mag proberen wat je wil, onbewust ga je mee met de muziek, zelfs al ken je de meeste nummers niet echt, het is gewoon te aanstekelijk.

En daarmee is ons concertnajaar alvast succesvol begonnen. Volgende maand volgen nog Bryan Ferry, Lloyd Cole en Blaute, Melaerts & Aerts. In november hebben we Nathaniel Rateliff en Tony Joe White. In december volgen Status Quo en The Nits.

Ander hoogtepunt gisteren : onzen Blacky heeft gisteren zijn 10.000ste kilometer afgelegdwink.