Brugge – Zandfeesten

Mooie liedjes duren niet lang en daarom is er vanmorgen om 5u30 een einde gekomen aan mijn vakantie. Toen liep immers de wekker een eerste keer af.

Om de vakantie op een mooie manier af te sluiten zijn we gisteren naar Brugge getrokken. Daar werden immers voor de derde keer dit jaar de Zandfeesten georganiseerd. Een rommel- en brocantmarkt die zich uitstrekt van aan het station tot op het Zand in Brugge. Wil je helemaal rondgaan en alles zien dan zit je al snel aan 4 km.

Het was de bedoeling om eerst een wandeling te maken en dan over de rommelmarkt te gaan maar volgens de weersvoorspelling leek het beter om het omgekeerde te doen. De laatste jaren vergat ik altijd om tenminste één keer naar de Zandfeesten te gaan maar dit jaar gelukkig niet.

WP_20160925_12_33_13_Pro.jpg

Het is immers een heel gezellige gebeurtenis. Je ziet er de grootste rommel liggen maar ook de mooiste antiquiteiten. Ik zag er vooral een mooie Duitse reeks van 10 bijzondere Coca Cola flesjes en een eveneens mooi reclamebord met the one and only Betty Boop.

IMG_5326.jpeg

Omdat rondlopen met 2,5 liter Coca Cola op je rug niet zo aangenaam is zijn we de lading eerst gaan lossen en zijn dan begonnen aan onze verkenningstocht doorheen Brugge. Een echte route hadden we niet. Gewoon door Brugge kuieren en genieten van de mooie gebouwen. In Het Schrijverke iets gaan eten en ondertussen de mensen bekijken … zaaaaalig is dat.

IMG_5250.jpeg

Onderweg naar het station gestopt aan de Site Oud Sint Jan en de tentoonstelling rond natuurfotografie meegepakt. Als je mooie natuurfoto’s wil zien moet je zeker eens tot daar gaan.

IMG_5272.jpeg

De vakantie werd dan echt afgesloten met een … file. Nog wel een file op de E40 van de kust naar Brussel. Ik heb er al zoveel over gehoord op de radio … nu heb ik er eens eentje echt meegemaakt. Later heb ik ook nog mogen genieten van de file op de E17 aan de Kennedytunnel. Gelukkig stond ik niet in de file op de E313 van Herentals tot Antwerpen. Met al die files leek het wel een werkdag !

IMG_5265.jpeg

brugge.JPG