Damiaanwandeling

wandelen, tremelo, werchter, damiaanEen week na TW Classic hebben mijn (ondertussen minder verbrande) voeten terug stappen op Werchterse bodem gezet.

Geen muzikale redenen vandaag maar gewoon omdat onze wandeling ons daar bracht.

Het is elke week een beetje zoeken waar we gaan wandelen. Het KWB-wandelseizoen ligt een beetje stil in de zomer. Andere wandelingen, bijvoorbeeld van de Vlaams Wandelsportfederatie, zijn er genoeg om uit te kiezen maar ze moeten wel een beetje in de buurt liggen hè ?

Daarom nemen we soms onze toevlucht tot het wandelknooppuntennetwerk of tot toeristische wandelingen. Het Damiaanpad in Tremelo is er zo één. Vertrek en aankomst aan de kerk van Tremelo. Na 5 kilometer door de bossen wandelen, kwamen we aan in Werchter dat er vandaag een pak rustiger bijlag dan vorige week. Nu ja, wandelen … het was eigenlijk eerder ploeteren. Dikke, plakkerige en gladde modder brachten het tempo behoorlijk naar beneden.

Vanaf Werchter ging het dan, na een verfrissing op een terras aan de kerk,  via het jaagpad langs de Dijle terug richting Tremelo. Ondanks de mooie panorama’s verkies ik toch onze eigen Nete (Groot of Klein).

Maar we hebben toch weer een heel aangename wandeling gemaakt en de omgeving van Werchter eens van een andere kant gezien.

Dit was ook de laatste wandeling vóór mijn tweede grote doel van het jaar : de 42 km wandelen van de Nacht van de Maan aanstaande woensdag. Vertrekken om 10 u ’s avonds, (hopelijk) aankomen tussen 6 en 7 uur de volgende ochtend.

damiaanwandeling.JPG

IMG_6423.jpeg

IMG_6419.jpeg

IMG_6437.jpeg