7e Zegeltjeswandeltocht

Gisteren een “rustdagje” in gelast, een “therapeutisch” rustdagje zelfs aangezien ik 1,7 kg gehakt, 900 gram gemalen brood en drie eieren heb omgevormd in 1,8 kg soepballetjes en 800 gram grote gehaktballen. Ik weet wel dat je die ook kan kopen in de winkel maar die halen het bijlange na niet van mijn zelfgemaakte frikadellen.

Vandaag had ik dan een wandelafspraak in Itegem. Het was riskant want volgens de buienradar lag Itegem net op de grens tussen nat en droog. Gewapend met regenjasjes en een paraplu stonden we aan de Parochiezaal klaar om te vertrekken. De jasjes bleven echter in de rugzak. Het was immers veel te warm om een jasje aan te doen. De paraplu had ik ook in de koffer van de auto kunnen laten liggen want we hebben geen druppel regen gezien.

Het was niet de mooiste wandeling ooit, zeker niet de fotogeniekste, maar we kunnen toch weeral 9,2 km bij op de teller schrijven En we hebben een kant van Itegem gezien die we nog nooit hadden gezien.

Het moet toch zijn dat “someone up there” een boontje heeft voor ons want vorige week zijn we ook al ontsnapt aan een plensbui. Vandaag dus weer want bij ons thuis heeft het pijpenstelen geregend.

Alleen jammer dat het op fotogebied een magere buit was deze keer. Gelukkig staan er her en der nog enkele gammele schuurtje (mijn “dada” tegenwoordig)

IMG_5544.jpeg

IMG_5547.jpeg

IMG_5546.jpeg

wandelen 20160612.JPG