Zotte 50 van Gheel

Half vijf op een zaterdag en de wekker loopt af ? Dan moet het de dag van “De Zotte 50 van Gheel” zijn. Drie kwartiertjes later zat ik in de auto en was ik op weg naar het voetbalstadion van Geel.

Als je dan denkt dat je daar alleen bent dan ben je helemaal mis. Ik was bijlange na niet de eerste, zelfs niet de tweede, ik denk eerder de tweehonderdste of zoiets. Hoewel er officieel pas vanaf 6u mocht worden gestart was ik al om 5u45 op pad.

Over de eerste 22 km kan ik kort zijn. Echt heel mooi kan ik dat stuk niet noemen. Het tempo zat wel vanaf het begin goed. Ik heb mijn vooropgestelde wandeltempo van 5,50 km per uur vrijwel constant kunnen aanhouden.

Vanaf Geel Zammel was de wandeling veel mooier. Het begon al met een stuk van zo’n 3 km langs de Nete. En ook de kilometers daarna gingen door vaak mooi natuurgebied.

Uiteraard begint dan de afstand wel door te wegen. En ondanks het feit dat ik tot tweemaal toe van sokken heb gewisseld heb ik op de laatste 10 km enkele blaren opgelopen. Het was wel vaak van die losse zandgrond en dan schuiven uw voeten toch net iets meer dan anders. Na iets meer dan 9u stappen (en een dik uur pauzes tussenin) liep ik over de finish.

Over de organisatie kan ik ook kort en bondig zijn : gewoon GEWELDIG ! Perfect georganiseerd, elk rustpunt heel praktisch ingericht, voldoende eten en meer dan voldoende drinken, allemaal inbegrepen in de prijs van 10 euro trouwens ! Echt een heel dikke pluim aan de mannen van de KWB van Geel.

Ik ga vanavond goed slapen ! Trouwens, in geval er iemand zin heeft om te vragen of de Dodentocht nu het volgende doel is kan ik heel kort antwoorden : NO WAY !

zotte50 endo.JPG

011.jpeg

019.jpeg

030.jpeg

073.jpg

Meer foto’s ? KLIK HIER