UB40 (featuring Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue)

Ik heb al veel concertzalen bezocht in België en Nederland maar voor zover ik weet was ik, tot gisteren, nog nooit in de Ancienne Belgique, a.k.a. den AB, in Brussel geweest.

Ik ben zo ergens in de jaren tachtig wel eens naar een Greenpeace benefiet in Brussel geweest en dat zou wel eens in de AB kunnen zin geweest maar zeker van ik daar niet meer van. ’t Is ook zo lang geleden hè ?

Enfin, gisteren ben ik er zeker geweest. De reden : UB40 (featuring Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue). Dit is één van de twee groepen die momenteel rondtoeren onder de naam UB40. ’t Is allemaal vrij ingewikkeld maar je moet maar eens lezen op Wikipedia.

De AB probeert zijn concerten altijd te laten eindigen rond 22u30 zodat de mensen zonder problemen met het openbaar vervoer kunnen komen EN ook nog thuis geraken. Ze bieden dit zelfs aan voor een ronde prijs van 9 euro, vertrekkend vanuit eender welk Belgisch station. Heel handig, zeker nu de AB in de verkeersvrije zone van Brussel ligt.

Ze mochten er ook wel bijzeggen dat het vanuit sommige stations, zoals Mechelen, goedkoper is om een standaard weekendbiljet te nemen voor de prijs van 5,60 euro. Gelukkig heb ik wat ervaring als treinreiziger.

Ik zorgde voor het transport naar Mechelen en concertmaatje Conny zorgde voor de treintickets. Zoals verwacht had ik wel wat problemen om de juiste wandelroute van Brussel-Centraal naar de AB te vinden maar volgende keer gaat dat wel van de eerste keer goed lopen.

Over het concert zelf kan ik heel kort zijn : fantastisch goed. Die typische stem van Ali Campbell die voor mij UB40 zo herkenbaar maakt heeft nog niets aan kwaliteit ingeboet. En dan die meeslepende reggaemuziek … zalig. En een mens wordt er echt goedgezind van.

Na ruim anderhalf uur besloten we rustig terug naar het Centraal Station te gaan. Er stonden nog wel drie nummers op het programma maar door vroeger door te gaan hadden we nog de “vroege” trein en dat scheelt toch wel wat. Het was vandaag tenslotte werkendag.

Volgende week gaan we trouwens terug naar de AB, deze keer voor YES. En om in de sfeer te blijven heeft Suikerrock vandaag de resterende namen voor de vrijdag bekend gemaakt. Deep Purple hadden we al. Daar komen nog bij The Kids, The Sore Losers en Zornik. Suikerrock laat me dus andermaal niet in de steek.

ub40.JPG