Dwars door de groentestreek

Bij een voorbereiding op een marathon krijg je altijd de raad om, ongeveer één maand vóór de marathon een laatste lange duurloop van zo’n 30 kilometer te doen.

Ik heb het ook drie keer gedaan. Al moet ik er wel bijzeggen dat ik de eerste keer “maar” 25 km heb gelopen en dat was dan nog in voorbereiding op de Roparun in 2008, niet echt een marathon dus. Later dat jaar tijdens de voorbereiding op de marathon van Eindhoven heb ik wel een dertig kilometer gelopen (maar dan tijdens de marathon zelf na 25 km uit de race gestapt).

In 2009 weer een 30 km in voorbereiding op de marathon van Dublin (die ik toen wel succesvol heb afgewerkt, zij het in 5u30).

En vandaag stonden er weer 30 kilometers op het programma als voorbereiding op de Zotte 50 van Gheel later deze maand. Plaats van vertrek waren de hallen van BelOrta in Sint-Katelijne-Waver.

Iets voor acht kwam ik daar aan en ik koos uiteraard voor de 30 km. Door de overvloedige regen van de afgelopen dagen waren enkele stukken van het parcours echter zodanig “zompig” gemaakt dat er wijzigingen werden doorgevoerd. Daardoor zou het parcours 31,8 km ver zijn. Nu ja … wat maakt nu 1,8 km? Maar straks meer daarover.

De wandeling bestond uit lussen. Eerst heb ik de lus van 11 km gedaan. Die bracht me terug naar BelOrta waar ik dan de lus van 20 km nam. Deze lus was eigenlijk de lus van 16 km met daarin een extra lus van dik 4 km.

Na die lus van 4 km dacht ik dat er nog een 6 km moest worden afgelegd. Ik besloot dan ook om aan deze laatste stop niets meer te drinken. Ik had immers nog een half flesje water op zak. Die 6 kilometer bleken er echter bijna 8 te zijn en naar het einde toe kreeg ik dan ook grote dorst.

Uiteindelijk heb ik afgeklokt op 33 km, goed voor 6 uur wandelen. Het waren er eigenlijk meer maar 33 op 6 klokte mooi af.

Ik hoop dit tempo ook te kunnen aanhouden op de Zotte 50. Nog 27 dagen !

wandelen 20160501.JPG

IMG_5330.jpeg

IMG_5338.jpeg

IMG_5341.jpeg

Meer foto’s ? KLIK HIER