1 week

verbruik1.JPGEen week is onzen Blacky thuis. Tijd voor een eerste evaluatie.

Qua mentaliteit is ’t een echte puppy. Speels, frivool, vol energie en moeilijk onder controle te houden. Maar iedereen vindt ‘m schattigwink. Mijne kleine Fiesta Sport die ik 15 jaar geleden kocht was ook schattig. En dat was met z’n 103 PK een beetje een raket op wielen. Toen zei ik al dat, wanneer ik die zou gekocht hebben op mijn 18, ik er nooit 19 zou zijn geworden. Wel … als ik onzen Blacky had gekocht op mijn 18, dan zou ik nooit de 17 gehaald hebben. Ondertussen heb ik natuurlijk de jaren van verstand bereikt en heb ik veel meer verantwoordelijkheidszinundecided.

Onzen Blacky is wel een gulzig drinkertje. Met mijn Econetic heb ik trips gehad van meer dan 1.000 km met een gemiddeld verbruik ergens tussen 3,5 en 4 liter per 100 km. Dat zit er met deze Ecoboost niet in. Zijn eerste tankbeurt vandaag was goed voor een verbruik van 7,65 liter per 100 km. Uiteraard gaat dat nog wel wat zakken eens hij ingereden is maar dat gaat zeker geen 4 liter per 100 km zakken.

Wat helaas ook zal stijgen is het waterverbruik. Ik wist wel dat een zwarte auto iets sneller vuil is dan een grijze. Nu ja, op een zwarte is het vuil gewoon sneller zichtbaar. Ik ga hem niet elke week een wasbeurt geven maar morgen toch al zeker wel. Je kan niet geloven hoe smerig een wagen op één week kan worden.

De rest van het weekend staat in het kader van de voorbereidingen op de Zotte 50 van Gheel. Morgen een wandeling van 10km en zondag eentje van 20.