Galgenberg

-1°C. Zo warm was het toen ik rond half acht de auto instapte om naar Zaal Nieuwland in Herentals te rijden. Mijn wandelpartner had andere (smakelijke) verplichtingen zodat ik, net als vorige week, voor de langere afstand van de Galgenberg wandeling koos : 18 km.

Het werd een echte boswandeling. Van het ene bos naar het andere bos, van de ene open plek in het bos naar de andere, constant op en neer ook en natuurlijk kunnen de oevers van de Nete (groot of klein) niet ontbreken wanneer je ergens in de Kempen wandelt.

Ondanks de stralende zon was het op sommige plekken, mede dankzij de koude wind, behoorlijk fris.

De mannen van de Herentalse KWB hadden in ieder geval een mooie wandeling uitgestippeld. En alweer ben ik plaatsen geweest waar ik nooit eerder ben geweest (en dat op een achttal kilometer van mijn deur).

Met het fietsen van gisteren en het wandelen van vandaag, is het weer een sportief weekend geworden. Zelfs deze namiddag ben ik nog sportief geweest, zij het passief. Eerst Tim Wellens heel verdiend een spannende laatste rit van Parijs Nice zien winnen en daarna Bart Swings nog een beetje glans aan een toch wel teleurstellend schaatsseizoen zien geven.

wandelen 20160313.JPG

IMG_5048.jpeg

IMG_5063.jpeg

IMG_5075.jpeg

Meer foto’s op Facebook : Klik Hier