Doelen

goal.JPGToen ik begon met de Start-to-run, lang geleden in 2007, had ik maar één doel: na jaren van sportieve inactiviteit terug een beetje sportiever worden. Na 10 weken nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd: de 4,7 kilometer op de 10 Miles van Antwerpen in 2007. Net geen 38 minuten had ik daarvoor nodig.

Toen volgde het tweede doel: Keep-on-running. Beginnen lopen is immers eenvoudig, blijven lopen is iets anders. Maar het is me gelukt. Ik begon er zelfs plezier in te krijgen.

Ik kon maar één ding doen om me aan het lopen te houden: doelen stellen. In 2008 was het de Roparun, in 2009 de Marathon van Dublin, in 2010 de Great North Run in Newcastle. In 2013 heb ik nog eens de Great North Run gelopen maar daarna is het lopen op een lager pitje gezet, deels omdat mijn loopbuddy minder tijd had om te gaan lopen sinds ze moeder was geworden..

Omdat ik voor mijn vijftigste toch nog een tweede marathon op mijn palmares wilde maar die afstand lopen geen optie meer was besloot ik om me opnieuw een groot doel te stellen en me in te schrijven voor dat nieuwe evenement waarvan ik toevallig een flyer had gevonden: de Nacht van de Maan.

42 km wandelen van zonsondergang tot zonsopgang bij volle maan … dat zag ik wel zitten. Met te weinig training slaagde ik er in om de tocht uit te strompelen. Wat ik toen die laatste 8 kilometer heb gedaan kon je onmogelijk wandelen noemen.

Dat zou ik me geen tweede keer laten gebeuren. Ik ben meer beginnen wandelen. Dat leek me trouwens veel beter af te gaan als lopen. De tweede deelname aan de Nacht van de Maan ging dan ook veel vlotter. In de voorbereiding op die marathon nam ik deel aan een KWB-wandeling in Geel en zag daar dat ze ook een 50km wandeling hadden. Mmm … dat is maar 7 kilometer meer dan de marathon … misschien iets voor 2016?

Nu zijn we 2016. Ik ben iets meer dan twee weken gestopt met roken en om “afleiding” te hebben tijdens de weekends (wanneer de rookstop het moeilijkste is om dragen) heb ik me weer doelen gesteld en wel twee.

Op 28 mei waag ik me aan de Zotte 50 van Gheel en twee maanden later, op 20 juli, staat de Nacht van de Maan opnieuw op het programma. Nu “moet” ik wel elk weekend gaan wandelen. Morgen ga ik in ieder geval naar Hulshout.

 zottevangeel.JPGnacht.JPG