Nostalgie

Tijdens de afgelopen editie van Suikerrock kwam het onderwerp “groepen die ik nog (eens) zou willen zien” ter sprake.

Op mijn lijstje staan bijvoorbeeld Queen, Abba en The Pretenders (of Chrissie Hynde). Eén van de groepen die ook ter sprake kwamen waren The Stranglers.

Enkele dagen later een mailtje van Conny : “The Stranglers komen in november naar Leuven in Het Depot. Als ge wilt bestel ik wel twee ticketjes”. Zo gezegd, zo gedaan.

Het is trouwens dankzij dat mailtje dat ik ook de concertjes van The Bootleg Beatles en Pavlov’s Dog heb kunnen meenemen.

Gisteren was het dan zover. Eerst Conny opgepikt aan de Vlaamse Kaai en in apocalyptisch weer van Antwerpen naar Leuven gereden. Den auto achtergelaten in “Den Bond”, een smakelijke hap in De Appel, een drankske in Café Sport en om 20u stipt gingen de deuren van Het Depot open.

Opwarmer van dienst was Ex-RZ. Na het stoppen van Red Zebra zijn zanger Peter Slabbynck en gitarist Frits Standaert verder gegaan onder de naam Ex-RZ. Op het podium worden ze bijgestaan door Agent Orange (de muziekcomputer). Naast enkele eigen nummers brachten ze uiteraard ook enkele klassiekers van Red Zebra. Hoewel ik niet echt hou van computers op een podium was het wel een goed optreden.

Om 21u30 was het dan de beurt aan The Stranglers en dat optreden kan in één woord worden samengevat: SCHITTEREND. 105 minuten lang nostalgie, 105 minuten steengoeie muziek, 105 minuten lang puur genieten. Achteraf gezien hebben die mannen ook een pak klassiekers op de wereld losgelaten. Alleen vond ik het wel jammer dat ze Hangin’ Around niet op de playlist hadden gezet. Maar het was wel een van de betere concerten van dit jaar.

Na een “gevecht” met paaltjes en betonblokken in Peulis was het al vrijdag toen ik thuis was na een heel geslaagde avond. Bedankt Conny voor de concerttip en voor de gezellige avond.


De volledige playlist:

 1. Intro (Waltzinblack)
 2. Toiler on the Sea
 3. Straighten Out
 4. (Get a) Grip (On Yourself)
 5. I’ve Been Wild
 6. Curfew
 7. Relentless
 8. Nice ‘N’ Sleazy
 9. Golden Brown
 10. Always the Sun
 11. Midnight Summer Dream
 12. European Female
 13. Freedom Is Insane
 14. Time to Die
 15. Norfolk Coast
 16. I Feel Like a Wog
 17. Skin Deep
 18. Peaches
 19. Time Was Once on My Side
 20. Lost Control
 21. Duchess
 22. No More Heroes

Encore:

 1. All Day and All of the Night
 2. Tank
 3. Outro (Meninblack)

Een reactie op “Nostalgie

 1. conny november 20, 2015 / 3:53 pm

  Ik heb No Mercy ook gemist maar het was inderdaad een schitterend concert! Ben nog altijd always the sun aan het zingen!

  Like

Reacties zijn gesloten.