Pavlov

Als ik het zo eens heb over Pavlov’s Dog dan is de reactie meestal “Wie?”. Sommigen weten nog wel dat er ooit eens een Pavlov is geweest die proeven deed met honden maar dat Pavlov en zijn honden iets met muziek hebben te maken is vaak ook voor hen een raadsel.

Dan vragen ze natuurlijk ook wat voor muziek die dan wel spelen. En dan begint het probleem. Er is namelijk maar één groep waarmee je Pavlov’s Dog kan vergelijken en dat is Pavlov’s Dog.

De stem van zanger David Surkamp is volgens mij uniek al lijkt hij wel op die van Geddy Lee van Rush. Volgens Wikipedia kan hun muziek worden omschreven als Progrock.

Toen ik ze leerde kennen waren ze eigenlijk al gestopt. In 2010 gingen ze echter terug de baan op. In 2013 passeerden ze in de Gentse Vooruit en kreeg ik na al die jaren toch de kans om ze aan ’t werk te zien.

Gisteren waren ze weer in het land. Deze keer was Leuven gastheer. Na Sunny Vegas als voorprogramma konden ze bewijzen dat ze nog steeds een heel sterke live perfomarnce kunnen brengen.

 

IMG_4853.jpeg

IMG_4891.jpeg

IMG_4888.jpeg