Lopen (?)

Soms moet ik echt harken om vier kilometer te overbruggen. Afgelopen dinsdag was dat bijvoorbeeld weer het geval.

Maar op andere dagen gaat het dan weer verbazingwekkend vlot. En vandaag was zo’n dag.

Ik was eerst van plan om een KWB-wandeling in Westmalle te doen maar daarvoor was ik eigenlijk te laat klaar met eten en de daaropvolgende afwas.

Dan maar rond 15u de loopschoenen aangetrokken en, met afgelopen dinsdag in het achterhoofd, zonder al teveel verwachtingen vertrokken.

Na de eerste kilometer zag ik 6:52 op de Garmin staan. Dat zou ik later wel bekopen dacht ik. Maar nee hoor, voor de tweede kilometer had ik 6:46 nodig en voor de derde zelfs maar 6:40. Dat leek verdacht veel op lopenKnipogen. Na een wandelpauze van zo’n 100 meter (oftewel een dikke minuut) legde ik de laatste 900 meter af in 5:55.

Samengevat : 4 km in 27:15 en daar was ik best tevreden mee.

 

joggen, lopen