Beweging

September gaat een prima maand worden op sportief gebied.

Tot dusver heb ik 116 km “gehiked”, 8,22 km gewandeld en 12,86 km gejogd. En als alles volgens plan verloopt dan komen daar morgen nog een achttal wandelkilometers bij.

Wat is het verschil tussen “hiken” en “wandelen”? “Hiken” is voor mij sportief doorstappen, met de rugzak en in gezelschap van een fotocamera. “Wandelen” is voor mij aan een rustiger tempo stappen, meestal de rolstoel van ons vader voortduwend.

Afgelopen zondag heb ik bijvoorbeeld de Duvelwandeling in Kessel gedaan. Dat was voor mij 15 km stappen doorheen de Kesselse en Nijlense bossen en heide. Onderweg heel veel paddenstoelen gezien en gefotografeerd (zie fotoalbum Facebook voor de resultaten).

Het joggen van vandaag ging iets minder vlot dan vorige week. Ik zal het maar steken op de neusverkoudheid waar ik de afgelopen week wat last heb van gehad.

duvelwandeling.JPG

Duvelwandeling

lopen2909.JPG

Joggen Lier