Back Home

IMG_0956.JPGMooie liedjes duren niet lang, net zomin als vakanties. De afgelopen twee weken zijn werkelijk voorbij gevlogen.

Na een vrij rustige trip van Lockerbie naar Hull en een kort bezoek aan enkele (boeken)winkels in Hull stond ik netjes op tijd aan de check-in van de P & O Terminal. Daar moest ik, bijna zoals gewoonlijk, even uit de rij en langsgaan bij de vehicle check van de douane. Waarom ze die doen snap ik niet. Koffer vooraan en achteraan open, 1 tas door de scanner en een body search. Meer is dat niet.

Ook de overtocht verliep vlekkeloos. De Pride of Rotterdam is dan misschien nieuwer dan mijn oude “trouwe” gezellen de Pride of Bruges of de Pride of York maar als ik eerlijk en dan verkies ik toch één van deze laatste twee. Akkoord, via Rotterdam ben je een uur vroeger in Hull en dat scheelt een pak wanneer je naar de Highlands moet. Maar qua gezelligheid scoort Zeebrugge beter.

Wat zijn nu de conclusies na deze vakantie?

Conclusie 1: ik mag niet zo lang meer wachten om terug naar Schotland te gaan. 5 jaar geleden was ik nog wel in het zuiden van Schotland maar de Highlands moet al meer dan 10 jaar geleden zijn en ze zijn te mooi om zo lang te laten wachten

Conclusie 2: de Garmin eTrex 30 die ik onlangs gekocht heb is een geweldige investering geweest. Vroeger bestonden mijn vakanties voornamelijk uit bezoeken aan kastelen, abdijen en mansions, al dan niet in ruïne-staat. Deze keer heb ik, net als in Jersey afgelopen juni, vooral de nadruk gelegd op wandelen. Met 100 km op de teller heb ik misschien overdreven maar dankzij de Garmin heb ik wel stukken van Schotland gezien die ik anders waarschijnlijk nooit zou hebben gezien.

Conclusie 3: ik moet vaststellen dat ik voor de zoveelste keer meisjes-van-plezier-geluk heb gehad met het weer. Het heeft er de afgelopen zomer nagenoeg elke dag geregend (en sommige dagen echt pijpenstelen) maar ik heb twee weken zalig weer gehad. Slechts één dag met regen maar die dag heeft wel de beste foto’s opgeleverd.

Conclusie 4: het aftellen naar volgend jaar kan beginnen. Wales zal serieus uit zijn pijp moeten komen om zijn titel van “mijn favoriete deel van het Verenigd Koninkrijk” te kunnen behouden.

 

IMG_0960.JPG

IMG_1002.JPG

IMG_1006.JPG

IMG_1026.JPG