Schotland (via Rotterdam)

042.JPGHet deed gisteren toch maar raar. De check-in bediende was even vriendelijk dan anders maar … ze sprak met een Nederlands accentje. Het was dan ook de eerste keer dat ik de overtocht naar Hull niet vanuit Zeebrugge maakte maar wel vanuit Rotterdam. Alhoewel, in 1989 ben ik ook vanuit Rotterdam vertrokken maar dat was nog met de bus dus die keer telt niet mee.

Waarom vertrekken bij onze noorderburen ? De belangrijkste reden is het feit dat je dan een uur vroeger kunt vertrekken vanuit Hull en met 650 kilometers voor de boeg is dat altijd meegenomen. En de tweede reden is jaloezie. Elke keer wanneer ik met de Pride of Bruges of de Pride of York aankwam in Hull zag ik daar die grote Pride of Rotterdam of Pride of Hull liggen. En ik wou daar ook wel eens de oversteek mee maken.

Buiten het feit dat de schepen op de lijn Rotterdam-Hull nieuwer zijn en moderner hoeft het eigenlijk niet voor mij. Het is er heel moeilijk om de weg te vinden en ik miste vooral mijn “rustige bar”. Maar het is natuurlijk wel meegenomen dat ik om 8u al op weg was naar Schotland terwijl de Belgische boot nog bezig was met aanleggen.

De rit naar Schotland is heel rustig verlopen. Na de ochtenddrukte in Hull nagenoeg geen verkeer gehad. Eens in Schotland aangekomen heb ik wel enkele buitjes gehad maar die zorgen er net voor dat het landschap zo mooi is. De combinatie van blauwe lucht, donkere wolken en witte schapenwolkjes, een beetje regen en een beetje zon: ongelooflijk mooi.

009.JPG

028.JPG

062.JPG