Spaak

Knipsel.JPGNet als vorige week (en hopelijk net als de volgende weken tijdens de zomervakantie) weer met de fiets gaan werken vandaag. Het was wel een andere fiets en dat heb ik gevoeld.

In plaats van de koersfiets koos ik vanmorgen voor de mountainbike. Vooral voor het stuk door Deurne Zuid en het Ringfietspad is dat toch aangenamer fietsen. Niet dat ik de koersfiets niet onder controle heb maar de MTB net iets beter. En geloof me, wanneer je moet slalommen tussen verstrooide voetgangers, onattente automobilisten en fietsers in allerlei maten en gewichten met verschillende snelheden, dan heb je toch graag zoveel mogelijk controle.

Het nadeel is helaas wel dat een MTB iets zwaarder is dan een koersfiets en vooral niet zo goed bolt. Je moet dus meer “werken” om vooruit te geraken. Bovendien had ik nog het bijkomend probleem(pje) dat ik vanochtend vroeg vrij snel te kampen had met een gebroken spaak. Niet dramatisch maar wel genoeg om een kleine “slag” in het achterwiel te hebben.

Aan de positieve kant kan ik bijna 60km bijschrijven op de teller deze maand, aan de negatieve kant kan ik zaterdag een bezoekje brengen aan de fietsenmaker.