KWB Peulis

kwbwandeling.JPGAls je ooit eens van plan bent om een wandeling te organiseren en je weet niet hoe je daar moet aan beginnen, dan moet je zeker je oren te luisteren leggen bij de mensen van de KWB van Peulis.

Zij organiseerden vandaag hun jaar lijkse wandel- en fietsdag. Fietsers hadden de keuze uit 30 of 60 km, de wandelaars moesten kiezen uit 7, 12 of 18km. Omdat de afstand vorige zondag in Lille een beetje tegengevallen was koos ik voor de langste afstand.

Aan de inschrijvingstafel lagen plannetjes van de drie wandelafstanden. Niet alleen een klein landkaartje met kilometeraanduiding maar ook een opsomming van alle straten waar we door moesten. Op het plannetje was onmiddellijk duidelijk dat het meer dan 18 kilometers zouden worden.

Onder een straalblauwe hemel met een mooi zonnetje begon ik om kwart over acht aan mijn tocht. Het werd een heel mooi uitgestippelde wandeling die zich niet tot Peulis beperkte maar ook door Rijmenam, O.L.V. Waver en Putte ging. Uiteindelijk heb ik 3u30 gewandeld en stonden er 19,40 km op mijn teller.

Bij aankomst stond collega H. me al op te wachten in het gezelschap van Amy, de schattigste Golden Retriever puppy die je ooit gezien hebt. Ik zou ze zo in mijn rugzak hebben gestoken en mee naar huis genomen (de puppy uiteraard, niet H.Knipogen). Een geslaagde voormiddag werd dan afgesloten met een heel smakelijke spaghetti bij H. thuis (waarvoor nogmaals dank).

Maar om even terug te komen op de organisatie : daar kunnen veel organisaties een puntje aan zuigen. Om te beginnen was er een ruime parking voorzien (parking waar ik zelf geen gebruik heb van gemaakt, aangezien ik bij H. thuis kon parkeren). Dan waren er de duidelijk wegbeschrijvingen. En tot slot was de wandelroute perfect afgepijld. Zeer zichtbare pijlen, waarschuwingsborden bij gevaarlijke oversteekplaatsen, duidelijke aanduidingen wanneer de routes splitsten enzovoort. Het was echter vooral de route op zich die bijzonder mooi was … doorheen velden en bossen en slechts heel sporadisch een stukje langs een drukke(re) weg.

Kortom … bedankt aan KWB Peulis, jullie zien me volgend jaar zeker terug. Nu ja, eigenlijk zien jullie me dit jaar al terug wanneer ik op 3 juli kom meedoen aan de Peulisjogging.

 

wandeling KWB peulis.JPG