Afstanden

Hoe komt het toch dat in deze tijden zo moeilijk blijkt te zijn om afstanden correct weer te geven ?

Bij joggings heb ik het al vaker meegemaakt. De 5km die geen 5 maar wel 4,5 of 5,5 km blijkt te zijn. Vandaag had ik hetzelfde probleem met een wandeling.

In de voorbereiding op de 42 km van de Nacht van de Maan in juli stond vandaag de Krawatenwandeling in Lille op het programma. Er was de keuze uit drie afstanden : 5km, 9km of 16km. Als je weet dat de 9km overeenkwam met de eerste lus van de 16 en de 5km met de tweede lus van de 16 dan merk je al onmiddellijk dat er een probleem is. Immers, 9 + 5 = 14 en niet 16.

Die eerste lus van 9km bleek echter maar een dikke 8km te zijn. Geen nood dacht ik, 8,5 + 5 is nog altijd 13,5 en dat is ook niet slecht. Na een kleine 3 km onderweg te zijn in de tweede lus zag ik dat er een splitsing was. De 5km ging rechtdoor, de 16km ging naar rechts.

Ah … ze zullen een extra lusje voorzien dacht ik . Het was wel een lusje maar geen “extra” lusje, eerder een “verkorting”. Toen ik uiteindelijk aankwam met 12,2 km in de benen was ik dan ook een beetje teleurgesteld. Hopelijk doen ze donderdag in Peulis beter. Dan staan er 18km op het programma.

 

krawatenwandeling.JPG