Het offermes van Abraham

Maxime Decker, kortweg Max, wordt door haar ex-man Kenny gevraagd om terug naar het OSI (Office of Special Investiggations) van de Luchtmacht te komen. Ze heeft dit bureau drie jaar geleden verlaten nadat ze tijdens een missie haar toenmalige partner Aaron Knox heeft moeten neerschieten (en daarbij zelf ook zwaar gewond geraakte).

De reden ? Op Ebay werd een gestolen relikwie te koop aangeboden: het offermes van Abraham, het mes waarmee hij volgens de bijbel zijn zoon Isaac moest offeren. Blijkt overigens dat dit mes wordt aangeboden door Travis Knox, broer van de man wiens dood ze op haar geweten heeft.

Naarmate ze meer en meer worden betrokken in de zoektocht naar het mes wordt duidelijk dat er een veel groter gevaal dreigt. Een gevaar dat door enkele Canadese rugzaktoeristen werd ontdekt in een oude Nazi-bunker, verborgen ergens in de Oostenrijkse bergen.

Hun zoektocht brengt hen naar het “Soddom en Gommora” van de tegenwoordige tijd : Las Vegas.

Zo begint “Het offermes van Abraham” van het schrijversduo Lynn Sholes en Joe Moore. Ik kende hen al van de verhalen rond Cotton Stone. Dit is het eerste verhaal rond Maxine Decker, en ik hoop dat er nog meer volgen. Het boek leest als een sneltrein en bevat alles om een boek spannend te maken : een psychopaat, een religieus relikwie, een religieuze fanaat, een dreigende ramp … Perfecte treinlectuur.

Dat hoop ik ook van het volgende boek op de lijst: Genadeslag van Jørgen Brekke.

 

offermes.jpg