Restyling

Je zal het misschien al gemerkt hebben in de winkel, supermarkt of in de drankenhandel. Of je hebt mogelijk gelezen in de krant : Coca Cola is bezig met een restyling van zijn flesjes en blikken.

Officieel is het omdat “alle blikjes en flessen Coca-Cola (rood), Coca-Cola life (groen), Coca-Cola Zero (zwart) en Coca-Cola light (zilver) dezelfde iconische look en visibiliteit krijgen en het Coca-Cola rood prominenter naar voor komt De specifieke productkenmerken van elke Coca-Cola variant worden duidelijk op de verpakkingen meegegeven, bijvoorbeeld “zero calories – zero sugar” bij Coca-Cola Zero. Een Coca-Cola Zero of Coca-Cola light pet-fles met rood dopje is dus perfect normaal : deze is nog steeds gevuld met je vertrouwde Coca-Cola Zero of light zonder calorieën. Voor de pet-verpakking staat er nog steeds duidelijk op het rode dopje bovenaan over welke variant het gaat”. Tot zover de uitleg op de website van Coca-Cola.

Op zich is zo’n restyling goed nieuws voor een Coca Cola Collector. Alles is immers goed om de collectie uit te breiden. Als collector ben ik dan ook blij maar als gebruiker vind ik hun operatie mislukt.

Vroeger was het eenvoudig. Rood dopje = Coca Cola, zwart dopje = Zero, zilver dopje = light en geel dopje = Light Lemon. Dat wordt nu toch moeilijker. Zolang de etiketten zichtbaar zijn valt het nog mee maar als ze samen in een koelbox staan en enkel de bovenkant zichtbaar is …

Wat me echter nog het meest stoort is de nieuwe look van Coca Cola Light Lemon. Dat behoudt nog wel het gele dopje maar het etiket doet me meer denken aan Coca Cola Light Orange.

 

restyle1.jpg

 

De nieuwe blikjes daarentegen kunnen me wel bekoren.

 

restyle2.jpg

 

Een gedachte over “Restyling

  1. Queve juni 4, 2015 / 11:51 pm

    De dopjes van de Cola Light Lemon zijn ook veranderd, ik denk dat ze gewoon hun oude stock eerst hebben uitgebruikt.

    Like

Reacties zijn gesloten.