Afscheid

Totaal onverwacht heeft mijn bekendste dorpsgenoot vandaag meegedeeld dat hij gaat stoppen met topsport : Bart Wellens hangt zijn veldritfiets aan de haak.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik in feite nooit een echte Wellensfan ben geweest. Ik had het meer voor Erwin Vervecken en daarna Sven Nys.

De laatste jaren was het meer kommer dan kwel maar hij heeft toch mooie dingen laten zien tijdens zijn carrière. Epische gevechten tussen Wellens en Nys. Hij heeft er ook een paar keer voor gezorgd dat het dorp op zijn kop stond.

Een dorp dat trouwens al sinds de jaren ’60 iets heeft met wielrennen. Zo hadden we Ward Sels (Belgisch Kampioen 1964, Ronde Van Vlaanderen 1966, 7 etappes Ronde Van Frankrijk,), Rosa Sels, Karel Sels en Daniël Willems (Brabantse Pijl 1979, Scheldeprijs 1979, Parijs Tours 1980, Waalse Pijl 1981, 4 etappes Ronde Van Frankrijk) om er maar enkele te noemen .

De laatste jaren hadden we vooral de broers Bart en Geert Wellens. Hun capriolen in de tijd van Wellens en Wee op VT4 waren destijds wereldberoemd.

Mijn moeder is trouwens ook een belangrijke factor geweest in zijn carrière. Als snotaap van een jaar of 10 kwam hij immers vaak door onze straat gevlamd. Uiteraard zonder naar iets of iemand te kijken (zoals we allemaal wel gedaan hebben op die leeftijd). Dankzij het feit dat zij hem nooit heeft aangereden tijdens zijn trainingsrondjes heeft zeker bijgedragen tot zijn latere successenTong uitsteken.

Wat er ook van zij … het veldrijden gaat hem missen.

 

Knipsel.JPG