De verborgen bibliotheek

Meestal vind ik het niet erg wanneer mijn trein een beetje vertraging heeft. Dat geeft me immers de kans om die paar bladzijden extra te lezen.

Vanavond was het echter anders. Niet alleen omdat je 25 minuten niet echt “een beetje” kunt noemen. Neen, het was vooral omdat ik niets meer te lezen had. Ik had De verborgen bibliotheek van A.M. Dean namelijk deze middag, op weg naar onze zetel in Brussel, al uitgelezen. En zo’n treinritje zonder lectuur is toch niet hetzelfde.

Waarover gaat De verborgen bibliotheek ?  

Het begint met de koelbloedige moord op Professor Arno Holmstrand in zijn kantoor aan de universiteit van Carleton, Minnesota. Vóór hij sterft slaagt hij er nog in om drie pagina’s uit een boek te scheuren en te verbranden. Quasi tegelijkertijd wordt een bomaanslag gepleegd op de oudste universiteitskerk in Oxford, Engeland.

Een dag later vindt de jonge professor Emily Wess een brief van Holmstrand in haar postvakje. Uit de brief valt af te leiden dat Holmstrand wist dat hij zou sterven. Hij geeft Emily de opdracht om op zoek te gaan naar één van de grootste mysteries uit de geschiedenis : de bibliotheek van Alexandrië.

Voor Emily begint een zoektocht die haar naar Oxford, Alexandrië en Istanbul zal brengen. Ze raakt verwikkeld in een strijd tussen twee geheime genootschappen, een strijd die al eeuwen duurt. Voor de ontknoping moet ze terug naar Oxford.

Ik heb dit boek ontdekt via een Facebookgroep voor boekenliefhebbers. Iemand had het boek gelezen en vond het een aanrader. Het toeval wilde dat ik net mijn kwartaalbestelling bij ECI moest plaatsen en het boek daar zag staan. Omdat dit soort verhalen me enorm ligt (vleugje geschiedenis, geheime genootschappen, complotten en dergelijke …) heb ik het onmiddellijk besteld. Spijt heb ik er zeker niet van gehad.

Het volgende boek wordt er trouwens ook een van A.M. Dean : De geheime sleutel. Ook hier speelt Emily Wess de hoofdrol.

 

bibliotheek groot.JPG