Gevaarlijk volk

November 1904. Henri Peeters, commissaire bij de Brusselse politie, betrapt zijn schoolvriend Oscar in een openbaar pissijn op homoseksuele activiteiten en is verplicht hem te arresteren. Tijdens het verhoor krijgt hij een bericht van zijn broer Eduard : hun vader ligt op sterven.

Zijn vader was sinds het de dood van zijn vrouw en zijn dochtertje, de tweelingzus van Henri, een verbitterde dronkaard geworden. Henri trekt terug naar het kleine polderdorp waar hij opgroeide. Het laatste woord dat zijn vader kan uitspreken is Dymphna … de naam van zijn overleden zusje. Na het overlijden vindt Henri in zijn vaders bijbel een tarotkaart en een potje met 5 eigenaardige pillen.

Dan wordt in het Brusselse Warandepark het verminkte lijk gevonden van een prostituee. Haar naam ? Dymphna Peeters. Is het toeval dat ze dezelfde naam van zijn zus heeft ? Had zijn vader iets met haar te maken ? Hoe komt de ontbrekende kaart van het tarotspel dat ze vinden in de kamer van het slachtoffer in de bijbel van zijn vader ?

Met de steun van zijn jeugdvriendin Georgina en haar echtgenoot, Henri’s beste vriend, Martial Lemaire gaat Henri op zoek naar de moordenaar.

Tot zover de verhaallijn van Gevaarlijk Volk van Piet Teigeler. Een heel vlot lezende misdaadroman Soms maakt het verhaal naar mijn mening wel enkele rare sprongen maar dat bederft de pret helemaal niet.

Het volgende boek op de leeslijst wordt een non-fictie boek : De edelmoedigen van Alexandre Jardin. In dit boek vertelt hij de geschiedenis van zijn opa die tijdens de tweede oorlog op grote schaal collaboreerde met de Duitsers.

 

boeken, teigeler