Lang

Mijn vakantie naar Normandië van afgelopen september stond in het teken van 6 juni 1944, ook wel bekend als D-Day of the longest day.

Ook vandaag was een lange dag maar dan wel een werkdag in plaats van een vakantiedag.

Door de problemen die ik gisteren had om op de werkserver te geraken ben ik vandaag een beetje vroeger vertrokken. Nu ja, “een beetje”. Op het tijdstip dat ik normaal gezien vertrek naar het station om mijn trein te nemen (rond kwart over zes) zat ik vandaag achter mijn bureau.

Onmiddellijk begonnen met de controles die ik gisteren had moeten doen. Een uurtje later, nog vóór er iemand aan ’t werk was, kon ik de schermtoepassingen vrijgeven. Tijdens de controles ook begonnen met het afdrukken van mijn cursus in vijftig exemplaren zodat ik om 9u kon beginnen aan mijn opleidingsmarathon.

Vijf opeenvolgende sessies van telkens 1 uur stonden op de agenda. Tussenin had ik wel een klein uurtje om te recupereren en een hapje te eten. Na de laatste sessie had ik nog eens een halfuurtje om te bekomen om dan de dag af te sluiten met een workshop rond een andere nieuwe schermtoepassing.

Al bij al heb ik vandaag bijna 11u op de maatschappij vertoefd. Goed voor één keer maat niet voor alle dagen.

Gelukkig ben ik niet alleen naar huis moeten rijden. Ene S. Claus is met me meegereden. De afgelopen weken stond hij in het restaurant maar zo na de feestdagen liep hij er maar verweesd bij. Onder het motto “neem eens een eenzame uit” heb ik hem maar mee naar huis genomen.

 

santa.jpg